Forskel mellem Windows NT og Windows XP og Unix i sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows NT

Windows NT tilføjede rettigheder på brugerrettigheder og begrænsninger for at bestemme, hvilke opgaver brugere kan udføre. Den mappe og registreringsbeskyttelse, der er inkluderet i NT, øger system- og netværkssikkerheden betydeligt.

Windows XP

Windows XP tilføjede kryptering, politikker og begrænsninger på programniveau. Brug af disse tilføjede funktioner reducerer i høj grad netværkssårbarhed over for virus, hackere og malware. Individuelle brugere i Windows XP har stadig brug for administrativ adgang til at køre nogle programmer; Dette er en sikkerhedsrisiko.

Unix

Unix har en lignende bruger og rollemodel for at begrænse adgangen til mapper og filer. Kryptering og sandbox systemer til at isolere brugerniveau programmer er tæt integreret, hvilket øger system- og netværkssikkerheden yderligere.

Overvejelser

Senere versioner af Windows har øget sikkerheden, hvis programkompatibilitet er et problem. Unix leverer fuldt integrerede sikkerhedsfunktioner og kræver aldrig administrative administrative rettigheder på brugerniveau. Unix sandbox-funktioner gør det lettere at skrive virus. Windows NT og XP indeholder sikkerhedsfunktioner, som forenkler netværkssikkerheden. Windows NT og XP indeholder stadig funktioner, der ville ses på et enkeltbrugersystem. Unix har altid været et multi-bruger system, så det indeholder stærkere sikkerhedsforanstaltninger.