Hvad er AJP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Webtrafik udføres i HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som også fører til kommunikation mellem servere, der arbejder sammen for at opfylde en anmodning. HTTP er et tekst i almindelig tekst, hvor de faktiske ord udgør meddelelserne, der kører mellem computere. Dette skaber en trafikforbrug. AJP konverterer disse meddelelser til en binær kode, hvilket reducerer mængden af ​​plads, der tages af hver besked.

Funktion

Hastigheden mellem samarbejdsservere er et særpræg ved protokollen. Processen opretholder permanente forbindelser mellem servere for at reducere den tid, der er taget for at etablere kontakt. Linket er dedikeret til en bestemt anmodning og derefter vedligeholdt til den næste anmodning, der skal tunneles ned, snarere end hver session, der får en session til at blive oprettet og brudt.

Implementering

AJP bruges specielt til 'Load Balancing. ' Det er her, hvor en server distribuerer indgående trafik blandt flere applikationsservere, og deler belastningen ens. Apache JServ-protokollen (AJP) er en metode til, at en webserver kan kommunikere med en tilknyttet applikationsserver. Webserveren er en 'omvendt proxy', hvilket betyder, at formålet er at håndtere indgående trafik fra internettet på vegne af applikationsserveren.