Hvad er Win32 Trojan?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Win32-mappen

På Windows-maskiner indeholder Win32-systemmappen det centrale operativsystem, vigtige systemfiler og forskellige drivere. Trojanske kan nemt skjule der i filer, der er indlæst i computerens hukommelse ved opstart.

Hvilke trojanere gør

Trojans aktiviteter spænder fra det relativt gunstige til det ødelæggende. Ofte omdirigerer de blot søgemaskine links for at øge trafik på bestemte websteder for øget omsætning. Andre programmer kan ødelægge filer og slibe en inficeret computer.

Forebyggelse

Microsoft anbefaler hygiejne og vedligeholdelse af sund fornuft, herunder ved hjælp af en firewall, der holder browseren og systemsoftwaren op hidtil installerer du den nyeste anti-virus software og udviser forsigtighed, når du besøger websteder, og især hvis du henter filer.

Detektion og fjernelse

Fjernelse af den stædige malware kan kræve at køre flere forskellige antivirus- og antispyware programmer samt download og kørsel af den nyeste version af Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool. (Hvis automatiske opdateringer er aktiveret, kører dette værktøj automatisk hver måned, når Micro bløde problemer sikkerhedsopdateringer). En trojan er et ondsindet computerprogram, der installerer sig på en maskine ved at gemme sig i et andet program, der ser ud til at være legitimt. Et populært sted for trojanere til at operere på Microsoft Windows-computere er Win32-mappen.