Projekter i Computer Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computernetværk involverer forskellige hardwareapparater, netværkssoftware og forskellige netværksdesign. Apparaterne er routere, switche samt servere og klientarbejdsstationer (pc'er). Softwaren omfatter Linux-, Microsoft- eller Apple Mac-netværksprogrammer. Netværksdesignerne omfatter Local Area Networks (LAN), Wide Area Networks (WAN) og en kombination af de to. Den ene er et intranet (et forretningsnetværk med eksterne websteder) og et eksternt netværk (et forretningsnetværk med eksterne websteder samt eksterne forretningsnetværksforbindelser).

Microsoft LAN Design

Et af de vigtigste projekter er netværksdesign. Dette cementerer forståelsen af ​​apparater, der kører et netværk, om netværksstrukturen med IP-adresser og netværksmasker. Et godt eksempel på et netværk er et Microsoft LAN.Et Microsoft-netværk er som en parkeringsplads med en ledsager, der overvåger, hvor mange biler der er i partiet. Ledsageren er en server i denne analogi, og den styrer netværksoperationerne.Dette LAN bruger Microsoft som kilde. Eksempelvis bør der være en domænecontroller (kontrollerer LAN), en e-mail-server, en databaseserver og en backup-server. Netværket skal indeholde mindst 20 klienter. Dette projekt involverer de studerende, der designer og forklarer, hvordan netværkscomputere vil fungere, og forklarer IP-nummereringsstrukturen.

Cisco WAN-netværk

Det andet projekt involverer Cisco-netværk. Cisco-netværket er som et motorvejssystem. Ved et kryds er et trafiklys, som til vores formål er en router. Trafiklyset leder kun trafik. Sådan gør en router. For at gå til et andet netværk overvåger routeren trafikken og omdirigerer den til forskellige steder.Designet af dette netværk indebærer routere og switches. Derudover har dette et Wide Area Network (WAN). Dette er et mere sofistikeret netværk, der involverer firewalls (beskyttelsesnetværktøj) og netværksadresseoversættelse (NAT), der konverterer en privat netværksadresse til en offentlig netværksadresse. Et andet element i Cisco-netværket indebærer routere, der forbinder forskellige netværk sammen.

Intranet og Extranet Netværk Design

Flytning fra et LAN-design til et WAN-design indebærer at tænke på, hvordan man kommer til næste niveau. Men det næste niveau involverer et design af en intranet og ekstranetkombination.


filialer. Her kan IP-adressering, firewalls og VPN'er (virtuelle private netværk), som forbinder eksterne websteder sammen, være en del af netværket.
Men går et skridt videre, en Ekstranet design er mere udfordrende. Der er forbindelser til et fjerntliggende sted, som et intranet, men der er en anden forbindelse, der ikke er en del af organisationen, sig som en bilproducent og leverandørkæden. Leverandørkæden ville være uden for det interne netværkssystem. Så det er en 'ekstra' netværksforbindelse. I dette netværksdesign ville der være routere, firewalls, demilitariserede zoner, servere, der gør NAT og domænecontrollere.