Sådan Rens Fiber Optic Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk fiberoptisk kablet ud af den elektroniske enhed, den er tilsluttet, og til stikkontakten, hvis det er muligt.

2.

Hold stikforbindelsesenden af ​​kablet, som du lige har taget ud af stikkontakten og sprøjt den grundigt med dåseluft, der er formuleret til fiberoptik.

3.

Hent en lugtfri vatpind fremstillet specielt til rengøring fiberoptik. Hold enden af ​​fiberoptisk kabel i den ene hånd, og indsæt forsigtigt spidsen i kablet, indtil du føler modstand. Drej swaben en komplet drej og træk den væk fra fiberoptisk kabel.

4.

Fold et stykke linsepapir i halvt og applicer 1 tsk. af isopropylalkohol. Læg linsepapiret rundt om fiberoptisk kabel og flyt det langs hele kabellængden for at fjerne snavs, olie og affald fra kabelens yderside.

5.

Sæt fiberoptisk kabel tilbage i den elektriske enhed og stikkontakten, hvis det er relevant, så sørg for ikke at røre ved enden af ​​kablet med fingrene.

Tips og advarsler

  • Fiberoptiske kabler kan udstråle laserstråler og stråling, så kig ikke direkte ind i kabelens ende.
  • Fiberoptiske kabler anvendes i en række elektroniske enheder, herunder computere og telefonsystemer. Mange mennesker tager disse kabler for givet og tænker aldrig på at passe dem. Imidlertid skal fiberoptiske kabler rengøres ligesom alle andre elektroniske udstyr for at kunne fungere korrekt. Hvis kablet og stikkene ikke rengøres regelmæssigt, samles mikroskopisk støv, hårpartikler og hudolie og forårsager funktionsfejl.