Sådan konfigureres en Apache-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer Apache 2-softwaren efter anvisningerne for dit bestemte operativsystem. Disse instruktioner vil afvige lidt fra Ubuntu til Fedora til SUSE. Kommandoen til installation på Ubuntu er:sudo apt-get install apache2Dette vil installere software, der er nødvendigt for at køre Apache-serveren.

2.

Lav en kopi af 'standard' -konfigurationsfilen, som typisk findes i '/ etc / apache2 / sites- tilgængelig '-katalog og give det et navn, der svarer til dit ønskede webstedsnavn. Hvis du f.eks. Bygger et websted eller en side med navnet 'motorcyclingstandstand', så navngiv din nye fil i overensstemmelse hermed.

3.

Rediger konfigurationsfilen, du oprettede i trin 2 som følger:ServerAdmin youremail@yourserver.com (meddelelser sendes her)

Servernavn din server (fuldt kvalificeret domænenavn)

DocumentRoot / var / www / (Apache ser efter sider her)Disse udsagn identificerer den e-mail-adresse, hvor meddelelser vil blive sendt, navnet på din webserverdomæne, og hvor siderne for dette domæne er gemt henholdsvis.

4.

Rediger filen apache2.conf og sørg for at følgende linjer er til stede:DocumentRoot / var / www

ServerName localhostDette identificerer placeringen hvor din Apache server vil søge efter websteder og sider at tjene. Husk at gemme filen, hvis du skulle ændre den.

5.

Deaktiver standardwebstedet 'default', og aktiver det nye websted med navnet 'yourserver'. Kommandoer svarende til følgende bør udføre denne opgave:a2dissite standard

a2ensite yourserverStart din Apache-server med en kommando svarende til følgende:/etc/init.d/apache2 start

< br />
Hvis serveren tidligere var startet, skal du genstarte serveren som følger:/etc/init.d/apache2 genstartDin Apache-server er nu klar til at betjene sider.

6.

Opret en ny mappe med navnet '/ var / www / dinserver.' Her gemmes sider for dit websted. Kopier din startside til / var / www / yourserver og navngiv det 'index.html'. Åbn en browser og peg den til 'localhost / yourserver'. Hvis du ser din nye webside, har du korrekt installeret og konfigureret Apache-server, og du er klar til at udbygge dit websted.

Apache server er en af ​​de mest populære platforme i verden til web hosting, og det er gratis. Men lad ikke nulprisen narre dig til at tro, det er ikke en komplet server, fordi den er en robust webserver, der kører meget godt på forskellige operativsystemplatforme, som Linux (Ubuntu, Fedora, Debian) og Microsoft Windows . Mens installationsprocedurerne varierer fra et operativsystem til det næste, er de grundlæggende trin til konfiguration af en Apache-server den samme.