Sådan opretter du et LAN i Windows XP SP2

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til din hjemmerouter, hvis du har en. Dette er den enhed, der forbinder dig med internettet. Du er sikkert allerede konfigureret til dette, hvis du surfer internettet hjemme. Dette er den portal, som alle computere forbinder igennem. Klik på din trådløse adapter i proceslinjen og derefter 'Se ledige trådløse netværk'. Opret forbindelse til din router herfra.

2.

Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværk og internetforbindelser'. Klik på 'Network Setup Wizard'. Vælg netværksadapteren, og vælg derefter din internetforbindelsesmetode. Indtast en 'Computer Beskrivelse' og 'Navn' til din XP SP2 maskine. Indtast et 'Arbejdsgruppenavn', dette er den vigtigste del af opsætningen af ​​dit hjemmenetværk. Noter dette og klik på 'Næste'.

3.

Klik på 'Tænd for fil og printerdeling', og klik derefter på 'Næste' og 'Næste' igen. Vælg 'Just Finish the Wizard', derefter 'Next', Finish 'og' Yes 'for at genstarte din computer.

4.

Gentag disse trin på dine andre computere at indtaste separate navne og beskrivelser for hver enkelt. Sørg for at 'Arbejdsgruppens navn' er det samme hele.

5.

Dobbeltklik på 'Mine netværkssteder' på dit skrivebord Gennemse mapperne på dine andre computere. Du har nu konfigureret et hjem LAN med din Windows XP SP2 computer.

Oprettelse af et lokalt lokalnetværk (LAN) er en fantastisk måde at dele multimedie på dine hjemmecomputere, samt at give ekstra lagerplads og også dele enheder. Hvis du bruger Windows XP SP2, er opsætning af et hjemmenetværk en relativt simpel proces i forhold til de Microsoft-operativsystemer, der gik forud for XP. Opsætning af et LAN kræver nogle få trin, der skal gentages på andre computere, så de alle kan genkende hinanden på dit hjemmenetværk.