Sådan opsættes en internetforbindelse via en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer proxy-software på computeren, der har forbindelse til internettet. Denne computer fungerer som en gateway mellem de andre computere og internettet. Gatewayen er ikke en router. Routeren skal allerede være konfigureret til at styre netværkstrafik. Hver computer har allerede en netværks IP-adresse for at kunne kommunikere i netværket.

2.

Opret en konto for hver computer i proxyserverens brugergrænseflade. Hvis det er muligt, skal du bruge softwaren 's' Autodetect '-funktionen til at fuldføre denne opgave automatisk. Bloker adgangen til internettet fra bestemte computere ved ikke at give dem en post i proxyserverens kontoadministrator.

3.

Få adgang til konfigurationen af ​​alle programmer, der er beregnet til at oprette forbindelse til internettet via proxyserveren. Hver har proxyindstillinger på siden 'Forbindelser' i afsnittet 'Indstillinger' i menuen 'Funktioner'. Indtast IP-adressen til computeren, hvorpå du har installeret proxy-softwaren. Indtast også et 'Portnummer', som findes i manualen til din proxy-software.

4.

Adgangsfiltreringsprocesser på proxyserveren. Indholdsfiltrering er let tilføjet, eller bestemte websteder kan blokeres. Proxyserveren udfører andre funktioner, da det giver adgang til internettet.

En proxyserver fungerer på vegne af en anden server eller transporterer trafik til en klient. Proxy-servere opererer på en række forskellige niveauer. Hvis du vil bruge en proxy for en bestemt applikation, skal du indtaste oplysningerne i applikationsopsætningen. For at få adgang til proxyen på forbindelsesniveauet skal du konfigurere proxyadressering på gatewayen, som forbinder netværket og internettet. Proxy-server gateways muliggør implementering af indholdsfiltrering, f.eks. Blokering af adgang til bestemte websteder, firewallfunktioner og netværksadresseoversættelse (NAT).