Sådan sikres Home Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start standardwebbrowseren ved at vælge den fra pop op-menuen 'Start', 'Alle programmer'. Indtast den webadresse, der blev leveret til den trådløse router, i webadressefeltet øverst i browseren --- typisk vil dette være en række tal begyndende med '192'.

2 .

Indtast dit administrative kodeord i tekstfeltet på åbningssiden for den trådløse router s webkonfigurationsmenuer. Klik på 'OK' knappen for at gå til hovedmenuen.

3.

Vælg fanen 'Trådløs' eller 'Wi-Fi' i den venstre kolonne på websiden. Vælg fanen 'Internet Security' eller 'Password Security' i den venstre kolonne på internettet side.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Wire-Fi Protected Access (WPA)' på højre side af websiden. Klik på 'Generer nøgle' eller 'Make Key '-knappen under afkrydsningsfeltet.

5.

Skriv de tal, der er genereret på et stykke papir.

6.

Klik på 'Gem' knappen nederst på websiden for at gemme indstillingerne. Klik på linket 'Afslut' eller 'Log ud' øverst til højre på websiden for at afslutte wireles s-routerens bekræftelsesmenuer.

Indtast de tal, der blev skrevet ned i tekstfeltet Sikkerhed 'WPA' på hver af de computere, der er tilsluttet Wi- Fi trådløst hjemmenetværk. Ryd forsigtigt eller makulér det stykke papir, der har tallene skrevet på det.

Tips og advarsler

  • Du kan deaktivere den indstilling, der sender navnet af dit trådløse Wi-Fi-hjemmenetværk (kaldet 'SSID') - dette vil gøre det vanskeligere for andre at finde netværket.
  • Wi-Fi trådløse hjemmenetværker er blevet den fremherskende metode til at få adgang til internettet i husholdninger. Sikre hjemmenetværket ved at foretage nogle justeringer til den trådløse router, så den er beskyttet med adgangskode. Fremgangsmåden er ligetil og gennemført ved hjælp af webbrowseren på computeren. Adgangskodebeskyttelse vil bidrage til at sikre, at dit hjemmenetværk ikke åbnes af andre.