Typer af mobilkoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mobil kode refererer til programmeringskode, der er designet til at blive downloadet på og køre på en hjemmecomputer, bærbar computer eller anden personlig computer platform. Blandt funktionerne i mobil kode er at give besøgende til hjemmesider med en mere dynamisk oplevelse eller at levere software på udlejningsbasis til potentielle kunder. Mange typer mobilkoder bruges i den moderne onlineverden.

Embedded Script

Embedded script er mobilkoder, der er indlejret i websider. Jscript og VBScript er fælles undertyper af embedded script. Disse mobilkoder gør det muligt for internetbrugere at indlæse genstande som videoafspillere fra internettet og styre den generelle programmeringsstrøm.

ActiveX-kontroller

ActiveX-kontroller er mobilkoder, der er beregnet til at fungere som komponentobjektmodeller (COM'er) er en type computerarkitektur, der bruges af Microsoft. ActiveX-kontroller er COM-objekter, der hentes fra en webside og kun bruges inden for den pågældende side. Denne type mobilkode bruges ofte til browserbaserede applikationer.

Java-applets

Java-applets er små kode moduler, der kan downloades og installeres på en klients system. Tænk på dem som miniature computerprogrammer. De bruger Java-programmeringssprog, kaldet JavaScript. De er skrevet i platform-neutral kode, hvilket betyder at de kan køres på nogen form for operativsystem.

Dynamisk Email

Dynamisk email er simpelthen e-mail, der leveres sammen med flere typer mobil kode.Disse ofte tager formularer af eksekverbare filer, der aktiveres så snart e-mailen er åbnet.Disse filer arbejder inden for rammerne af hvad en bruger s sikkerhedsopsætning tilfældigvis er, og derfor kan nogle gange være farlig, hvis brugerens sikkerhed ikke er opdateret.

Ondskabelig mobilkode

Ingen diskussion af mobilkode ville være fuldstændig uden at nævne skadelig mobilkode. Ondskabelig mobilkode kan komme i nogen af ​​de tidligere diskuterede formularer , det vil sige som ActiveX Controls, Java-applets eller Flash-animation, men i stedet for at hjælpe brugeren til at interagere online indeholder disse stykker kode malware, der skader brugerens system. Ondsindet mobilkode og malware, som den skaber, kan medføre, at ukendte personer får adgang til en computerbrugers personlige oplysninger.