Hvorfor vandt billederne ikke på websider

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tegnsæt

Hvis din webbrowser - f.eks. Internet Explorer, Google Chrome eller Firefox - ikke kan bestemme, hvordan en webside er kodet, måske fordi en fil eller en nøgle i Windows-registreringsdatabasen mangler eller er beskadiget , vil billederne ikke indlæses korrekt. Det kan også være, at en webside indeholder et billede af en type, der ikke understøttes af din browser.

Browserindstillinger

Mange webbrowsere indeholder sikkerhedsfunktioner, der kan blokere harmløse såvel som potentielt skadelige billeder på websider , men normalt advare dig om, hvad der bliver blokeret og tilbyde dig muligheden for at tillade billeder at blive vist. En simpel grund til, at fotografier ikke vises, er fordi boksen 'Vis billeder' - under fanen 'Avanceret' i Internetindstillinger - ikke er markeret for Internet Explorer.

Løsning af problemet

Hvis du kan vise billeder på en webside og ikke en anden betyder det nok, at problemet ligger på websiden og ikke din computer. Hvis du slet ikke kan vise billeder, kan du prøve at genindlæse den pågældende side og fjerne midlertidige internetfiler for at oprette ekstra harddiskplads. Billeder må ikke indlæse på websider, fordi de er for store til at blive hentet hurtigt - med andre ord, fordi de ikke er 'optimeret' til internettet - eller af flere andre grunde. Uanset hvad der er tilfældet, vil du normalt se en rød 'x' på det sted, hvor billedet skal være.