Inter-Access Point Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) definerede standarder for Wi-Fi-netværk gennem sin 802.11 Working Group (WG). En stærk konkurrence på forbrugermarkedet tvang fabrikanterne til at løbe forud for eventuelle officielle standarder. IEEE-projektet forsøger at indhente udviklingen af ​​proprietære systemer. Wi-Fi-standarder er grupperet under kode 802.11. Supplerende standarder har et yderligere brev. IAPP er kendt som 802.11f.

Funktion

Normerne sigter mod at bygge bro mellem eksisterende produkter udviklet ud fra proprietære metoder. Af denne grund fremmer de ikke forbindelsen mellem Access Points, men foreslår et format af attributter, der midlertidigt lagres på en enhed af den første AP, der skal afhentes af den næste AP.

Funktioner

Normerne har til formål at sikre kontinuitet i forbindelsen, når en enhed strejker mellem AP'er. Protokollen indeholder også metoder til overdragelse af sikkerhedsforanstaltninger mellem AP'er. Inter Access Point Protocol er en del af en række standarder, der bruges til trådløse netværk. Et adgangspunkt (AP) er en gateway, der optager et signal fra en trådløs enhed, som en bærbar computer, og dirigerer trafikken gennem et netværk. IAPP fungerer, når en enhed bevæger sig og skifter dens adgangspunkt.