Kan du lave et skrivebord Top computer Wi-Fi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Om Wi-Fi

Wi-Fi, et shorthandudtryk for trådløs troskab, er en trådløs netværksfunktion, der forbinder computere sammen med protokoller defineret i standard 802.11 fra Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører eller IEEE. Fælles hjemversioner af IEEE 802.11-standarden omfatter 802.11b, 802.11g og 802.11n med højere bogstaver, der signalerer hurtigere forbindelser.

Trådløse kort

For at etablere en Wi-Fi-forbindelse, ifølge computernetværksproducenten Cisco, Brugere har brug for både et trådløst adgangspunkt og en Wi-Fi-kompatibel computer. En række producenter tilbyder Wi-Fi-kort til at tilføje denne mulighed til stationære computere, og mange af disse kort følger pc'ens grænseflade eller PCI, standarder til brug på næsten enhver stationær computer. Fra september 2010 koster disse kort så lidt som $15 hos store elektronikforhandlere.

Fordele

Tilføjelse af et Wi-Fi-udvidelseskort til en stationær computer giver brugerne mulighed for at finde maskinen næsten hvor som helst inden for rækkevidde af en trådløs adgang punkt og stadig nyde netværksforbindelse. Derudover kan Wi-Fi-forbindelser hjælpe med at forbedre æstetikken ved at eliminere behovet for onde ledninger. Selvom mange bærbare computere leveres med trådløst netværk eller Wi-Fi, der allerede er installeret, tilbyder stationære computere typisk kun et kablet netværkskort. Med nogle enkle og billige hardware kan brugerne dog tilføje Wi-Fi til næsten enhver stationær computer.