Oplysninger om mobil IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Mobil IP, også kaldet IP Mobility, er en Internet Engineering Task Force (IETF) standardprotokol anvendt til kommunikation. IETF blev oprettet for at fremme og udvikle internetstandarder. Mobil IP giver brugere mulighed for at sende IP-identifikationsoplysninger, mens de rejser mellem computernetværk. En IP-adresse er en numerisk etiket, der er tildelt enheder inden for et computernetværk, og den bruges til adressering og netværkskommunikation.

Funktion

Mobil IP er en funktion af Internet Protocol-standarden, der videresender e-mail og anden bruger information til at flytte brugere i et netværk. Disse brugere kan logge ind og registrere deres tilstedeværelse i et fjernnetværk, og hjemmeagenter eller routere i brugernetværket videresender oplysningerne til udenlandske agenter i fjernnetværket.

Programmer

Mobil IP kan bruges i trådløse og kablede omgivelser, hvor brugere transporterer deres mobilenheder over overlappende trådløse systemer, såsom trådløse lokalnetværk (WLAN). Nogle cellulære systemer, såsom 3G, bruger ikke mobil IP, fordi de har deres egne roamingmekanismer. Brugere af mobilenheder kan af forskellige grunde rejse ud af deres udpegede computernetværk. Et protokollæt kaldet mobil IP giver disse brugere mulighed for at beholde deres internetprotokol (IP) adresse uden for deres netværk.