Sådan defineres RJ45-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ethernet-netværk

Den mest almindelige brug af RJ45-stik er at forbinde Ethernet-netværk. Ethernet-ledninger anvender to par ledninger i et kategori 5-kabel og stifter en, to, tre og seks af RJ45-stikket.

Telefonforbindelse

Ældre telefonsystemer brugte en version af RJ45, som var lidt anderledes end Den nuværende konfiguration, der bruges i computerapplikationer. Stikkene havde fire ben i stedet for otte og blev primært brugt til at forbinde højhastighedsmodemer. Telefonversionen blev tastet og ville ikke passe ind i et moderne RJ45-stik.

Serielle forbindelser

Visse serielle enheder kan bruge RJ45-stikket og -stikket som forbindelsesmiddel. Alle otte ben og fire par ledninger bruges til at foretage de nødvendige forbindelser.

ISDN

Integrated Services Digital Network, eller ISDN, er et digitalt netværk leveret af mange telefonudbydere. Det giver mulighed for en højhastigheds digital grænseflade i forbindelse med digital telefontjeneste. RJ45-stik på ISDN-udstyr bruger seks ben og seks ledere. Registreret Jack 45-stikket er et modulært stik, der primært anvendes til netværkskabler. Den har otte kontakter og er mest almindeligt anvendt i kategori 5 kabling, som indeholder fire snoet par med 25 gauge wire.