Sådan deler du trådløst via et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den trådløse router til bredbåndsmodemet. Indsæt den ene ende af Ethernet-kablet i 'WLAN' eller 'WAN' -porten bag på den trådløse router og den anden ende i modemets Ethernet-kabelport. Tænd begge enheder. Indsæt den ene ende af et andet Ethernet-kabel i en åben 'kablet' -port på routeren og den anden i Ethernet-porten på en computer.

2.

Indsæt installations-cd'en på trådløs router i diskdrevet på computeren, der er tilsluttet routeren. Installationsguidenvinduet åbnes. Følg vejledningen fra guiden til at konfigurere og installere routeren. Navngiv det trådløse netværk og tilføj sikkerhedskryptering, når du bliver bedt om det. Vælg mellem WPA eller WEP-sikkerhed.

3.

Klik på knappen 'Afslut', når guiden har afsluttet installationen. For at oprette forbindelse til routeren i fremtiden skal du indtaste routers IP-adresse i en weblesers adresselinje. Et eksempel på en fælles standard router-IP-adresse er 192.168.1.1. Se ejerens manual til din router

4.

Slut computere til det nye trådløse netværk. Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og vælg 'Netværk og internet' fra listen Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' under 'Netværks- og delingscenter.' En pop op liste over tilgængelige netværk vises i nederste højre hjørne af skærmen.

5.

Klik på dit trådløse netværk for at vælge det, og klik derefter på knappen 'Connect'. Indtast netværksadgangskoden, hvis det er relevant. Computeren er nu forbundet til det trådløse netværk og alle dets delte ressourcer. Gentag processen for hver computer på Netværket Når du er trådløst tilsluttet, kan du fjerne Ethernet-kablerne fra computere og den kablede router fra netværket.

Et lokalnetværk (LAN) er en sammenkoblet gruppe af computere og eksterne enheder som printere eller lagerenheder. Hovedformålet med et LAN er at dele netværkets ressourcer blandt de tilsluttede computere. Computererne er normalt forbundet med Ethernet-kabler. Det er dog muligt at dele netværksressourcer som internettet over LAN'et trådløst ved at installere en trådløs router på netværket. Netværket skal bruge et bredbåndsmodem til at oprette forbindelse til internettet, og computerne skal have trådløse adaptere installeret.