Sådan konfigureres routing og fjernadgang til serveren 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2003, vælg 'Administrative værktøjer' og klik på 'Routing og fjernadgang.' Dette åbner konfigurationsvinduet.

2.

Klik på plustegnet ved siden af ​​'IP-routing'. Klik på 'NAT / Basic Firewall.' Højreklik på 'Lokalt områdeforbindelse' i midten af ​​detaljeringsruden. Vælg 'Egenskaber' for at konfigurere dine routingindstillinger.

3.

Vælg 'Offentlig grænseflade forbundet til internettet.' I indstillingerne i dette afsnit skal du markere afkrydsningsfeltet 'Aktiver NAT på denne grænseflade'. Dette muliggør routing protokollen og konfigurationer på serveren til dine lokale kunder. Hvis du vil have serveren til at kontrollere firewallindstillingerne, skal du markere feltet 'Aktiver en grundlæggende firewall på denne grænseflade.'

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine serverindstillinger . Hvis der opstår et pop op-vindue, der fortæller dig, at du skal genstarte tjenesten, skal du klikke på 'Ja'. Systemet genstarter tjenesten, så dine brugere kan bruge serverens IP-indstillinger.

Routing og fjernadgang på en Windows 2003-server er en tjeneste, der giver dig mulighed for at oprette et virtuelt privat netværk (VPN) på dit hjem- eller kontornetværk. Rutingstjenesten gør det muligt for computere at videregive oplysninger frem og tilbage på tværs af et IP-netværk. Dette kræves, hvis dine VPN-klienter skal have adgang til servere eller andre klientcomputere på netværket fra en fjernplacering.