Sådan opretter du en router til et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af det første Ethernet-kabel til kabelmodemets 'Ethernet' -port. Slut den anden ende af det første Ethernet-kabel til routeren 's' Uplink 'eller' LAN '-porten.

2.

Slut det andet Ethernet-kabel til en af ​​de ledige porte på routeren. Slut den anden ende af det andet Ethernet-kabel til computerens netværksadapter.

3.

Åbn computerens webbrowserprogram. For at kontrollere, at routeren fungerer korrekt, og at kablerne er tilsluttet korrekt, skal du skrive adressen til et kendt websted (f.eks. 'Ehow.com') og trykke på 'Enter'. Hvis hjemmesiden ikke vises inden for tredive sekunder, skal du kontrollere Ethernet-kablerne for at sikre, at disse er tilsluttet korrekt.

4.

Skriv routers IP-adresse (typisk 'http : //192.168.1.1 ', se' Tips 'for mere information) i søgefeltet til browseren. Indtast routerns brugernavn og adgangskode, og tryk på' Enter. 'Dette åbner routeradministrationsskærmen.

5.

Vælg menuen 'Trådløs sikkerhed' fra skærmen til administratoradministration, og vælg 'WPA' som sikkerhedstilstand. Indtast en adgangskode i feltet 'WPA Shared Key', og klik på 'Gem indstillinger . 'Skriv denne adgangskode nede og hold den på et sikkert sted.

6.

Luk browservinduet for at afslutte routeradministrationsskærmen.

Tips og advarsler

  • Mange (men ikke alle) routerproducenter bruger 192.168.1.1 som routerens IP-adresse. Kontrollér routerdokumentationen for den korrekte router-IP-adresse, administratorbrugernavnet og standard administratoradgangskode.
  • En trådløs router bruges til at dele en bredbåndsinternetforbindelse. Hvis du ikke ønsker uautoriserede brugere at få adgang til dit netværk, vil du imidlertid gerne bruge sikkerhedsfunktionerne i en bredbåndsrouter. Typisk indeholder routerproducenter en router setup-cd i detailpakken. Hvis du ikke har denne cd, kan routeren konfigureres ved at logge ind på routeradministrationsskærmen. Når opsætningen er færdig, kan routeren bruges til at dele kabelforbindelsen trådløst.