Sådan opretter du forbindelse til flere proxyer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn rullemenuen 'Værktøjer' på menulinjen. Alle Windows-baserede applikationer har denne mulighed (på Google Chrome er det et symbol på en skiftenøkkel). I denne 'Værktøjer' -menu vil være en mulighed kaldet 'Indstillinger' / 'Internetindstillinger' / 'Indstillinger'. Dette åbner et vindue med en træstrukturmenu til venstre eller en række faner øverst.

2.

Find indstillingen for 'Internet' eller 'Forbindelser'. Denne side har en 'LAN Settings' -knap. Ved at trykke på denne knap åbnes et andet popup-vindue. I nogle applikationer er en 'Proxies' -option umiddelbart tilgængelig i det første vindue.

3.

Indtast HHTP proxy server adressen i 'HTTP' proxy felterne. Indtast HTTPS-proxyen i feltet 'Sikker', indtast FTP-proxyen i 'FTP' -felterne og SOCKS-proxyen i 'SOCKS' -felterne. For Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Microsoft Mail og Real Player skal du trykke på knappen 'Avanceret' i afsnittet 'Proxy Server' i vinduet 'Lokalt netværk (LAN)'. I Mozilla Firefox er mulighederne 'HTTP,' 'SSL', 'FTP', 'Gopher' og 'SOCKS.' MSN Messenger har kun 'SOCKS' og 'HTTP', og Windows Media Player tilbyder muligheder for HTTP og RTSP (Real-Time Streaming Protocol). I hvert tilfælde indtaster du en adresse og et portnummer.

4.

Klik på 'OK' for at lukke hvert vindue, når proxy-detaljerne er blevet ændret. Nogle programmer vil have en 'Gem' eller 'Anvend' -knap samt en 'OK' -knap. Hvis dette er tilfældet, skal du trykke på 'Save' (eller 'Apply') først, før du trykker på 'OK'. Denne opsætning vil filtrere din internettrafik med hver type transaktion filtreret af en anden proxy. Du bruger flere proxies.

Proxyservere kan bruges til at undgå webstedsblokerende software på et netværk eller for at skjule oprindelsen af ​​en forespørgsel til en server. Andre formål er at centralisere virksomhedens internetadgangsopsætning eller for at fremskynde respons fra filservere ved at styre al trafik til en cache-proxy. Alle Windows-baserede kommunikationssoftware (f.eks. Webbrowser, e-mail, messenger osv.) Har samme opsætning for skærme til netværksindstillinger. Der kan være små variationer i navnene på forskellige knapper og felter, men adgangen til proxy-indstillinger på din pc bliver mere eller mindre den samme. Du kan udpege en proxy for al trafik eller oprette flere proxyer, hver håndtering af forskellige kategorier af trafik.