Sådan opsættes LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut netværksrouterens strømforsyning til en stikkontakt i nærheden af ​​de computere, du vil være i netværk.

2.

Tilslut Ethernet-kabel, der kører fra dit DSL- eller kabelmodem til 'Internet' eller 'Data' -porten på routeren. Det er normalt grupperet væk fra de andre Ethernet-porte. Hvis du ikke vil forbinde netværket med internettet, skal du springe over dette trin.

3.

Tilslut et Ethernet-kabel til en nummereret Ethernet-port og sæt den anden ende i en Ethernet-port på en computer. Gentag dette trin på hver computer, du vil oprette forbindelse til det netværk, du opretter.

4.

Tænd for computeren.

5.

Åbn menuen 'Start' på en af ​​computererne, højreklik på 'Computer' og vælg 'Properties' i menuen, der åbnes.

6 .

Klik på 'Skift indstillinger', og klik derefter på knappen 'Skift ...' i vinduet, der åbnes. Dette åbner vinduet 'Computer Name / Domain Changes'.

7.

Indtast det navn, du vil have computeren på netværket, og indtast det navn, du vil have det lokale netværk at have. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne. Din computer vil fungere i et øjeblik og derefter vise meddelelsen 'Velkommen til ... arbejdsgruppen.' Klik på 'OK'.

Genstart computeren.

9.

Åbn 'Computernavn / Domæneændringer' vindue på de andre computere, du vil tilføje til netværket, og indtast det arbejdsgruppenavn, du oprettede på den første computer. Du kan også ændre computerens navne på dette tidspunkt.

10.

Nulstil computeren, efter at du har indtastet netværksnavnet og arbejdsgruppen. Dine computere er nu konfigureret på et LAN .

Et LAN - lokalnetværk - er en gruppe af computere, der er forbundet til hinanden via en Ethernet-router. Denne type netværk er ekstremt hurtig og perfekt stabil, ideel til situationer, der kræver overførsel af store mængder data eller hurtige svartider til informationer, der sendes over netværket. Windows 7 foretrækker at bruge sin 'homegroup' netværkskonfiguration til filoverførsler, men homegroup fungerer kun mellem computere, der kører Windows 7. Opret en LAN-arbejdsgruppe gør det muligt for computere af alle former og størrelser at komme ind på det sjove.