Sådan opsættes internettet på en bærbar computer via en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din routerens strømforsyning til et stikkontakt i nærheden af ​​dit kabel- eller DSL-modem. Det skal være tæt nok til at forbinde de to med et Ethernet-kabel, jo kortere jo bedre .

2.

Kør et Ethernet-kabel fra dit DSL- eller kabelmodem til 'Internet' eller 'Data' Ethernet-porten på din netværksrouter. Portens nøjagtige navn varierer af fabrikanten; den er normalt væk fra en gruppe nummererede Ethernet-porte.

3.

Tilslut et Ethernet-kabel til en af ​​de nummererede Ethernet-porte på routeren. Slut den anden ende til en Ethernet-port på din bærbare computer. Din bærbare computer skal nu forbindes til internettet via din router. Hvis du bruger en trådløs router, skal du springe over dette trin.

4.

Klik på det trådløse signalikon i proceslinjen i nederste højre hjørne af din bærbare computer skærm og vælg dit trådløse netværk fra listen, der vises. Hvis du ikke har konfigureret din trådløse router endnu, skal du vælge netværket med standardnetværksnavnet, der er oprettet af din trådløse router. Kontroller routers manual for standardnavnet. Routeren deler sin internetforbindelse med alle enheder, der er forbundet med sit netværk.

Tilslutning til internettet via en router tilføjer i stedet for direkte forbindelse til din kabel eller DSL-modem et ekstra lag isolering fra virus og andre sikkerhedstrusler, som du risikerer at støde på, mens du er online. Heldigvis er de fleste netværks routere, både kablede og trådløse, konfigureret til automatisk at dele deres internetforbindelser med alle enheder, der er forbundet med dem. At komme på internettet via en router med din bærbare computer eller anden computer skal kun tage dig et par minutter.