Sådan sender du en kommando til at vække på LAN til en Dell-pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start op Dell-pc'en. Indtast menuen Setup eller BIOS ved at trykke på den korrekte F-tast under opstart.

2.

Vælg sektionen 'Advanced Power Management' i menuen, og tryk på enter. Sørg for enten 'Genoptag af MAC LAN' eller 'Tænd for PCI-enheder' er aktiveret. Accepter ændringerne og afslut installationen af ​​Dell-pc'en.

3.

Åbn 'Command Prompt' på Dell PC'en ved at klikke på 'Start' og skrive 'cmd' og klik på 'Command Prompt' -programmet, når det vises. Skriv 'ipconfig / all' i tekstfeltet, og find feltet 'Fysisk adresse' eller 'MAC-adresse'. Skriv værdien i dette felt. Sørg for, at Dell-pc'en er sluttet til dit lokale netværk, og sluk for pc'en.

4.

Log ind på pc'en, der sender Wake-signalet. Installer et Magic Packet Utility-program. Flere gratis applikationer er inkluderet i ressourceafsnittet.

5.

Slut den sendte pc til det lokale netværk. Kør Magic Packet Utility og indtast Dell PC's fysiske eller MAC-adresse i tekstfeltet. Klik på knappen 'Send', 'Wake' eller 'OK' (afhængigt af det anvendte program) for at sende Wake on LAN-signalet til Dell-pc'en.

Wake on LAN er en procedure, hvor et signal sendes af en ekstern pc til en anden computer på det samme netværk, der får computeren til at tænde. Wake on LAN er nyttig til at starte en computer eksternt for at få adgang til computeren eksternt, hvad enten det er at hente kontorfiler eller arbejde fra en fjern placering. Afsendelse af en Wake on LAN-kommando sker ved at bruge en type program, der hedder Magic Packet Utility. Disse programmer sender et Wake-signal via et netværk til en bestemt computeradresse eller MAC-adresse.