Hvad er forskellen mellem åben og delt nøgle?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Åbent nøglesystemer anmode om tilladelse til at tilslutte sig netværket ved at angive et SSID-kode (SSID) og routeren reagerer med succes eller fiasko. Delte nøglesystemer har brugere indstillet et kodeord manuelt på hvert system. Når en klient forsøger at oprette forbindelse til et netværk, krypterer den adgangskoden og sender det til routeren, og håber det matcher adgangskoden på routeren.

Fordele

Deltastede godkendelsessystemer har mindre benægtelsesangreb end åbne nøglesystemer, da angriberne ikke kan sende skraldespakker til netværket. Åbn nøgle netværk giver større overordnet sikkerhed, da brugere, der forsøger at få adgang til et WEP-netværk, skal angive en adgangskode, hver gang log-on er forsøgt.

Advarsel

Da et netværk ved hjælp af delte nøgler forudsætter, at alle brugere er autentiske, kan aflytte på en anden stations trafik. Hackere kan observere kommunikation mellem andre systemer og stjæle de krypterede meddelelser. Hackere på åbne nøgle netværk har ikke denne evne. WEP-kryptering med Wired Equivalent Privacy beskytter computernetværk af godkendelsesbrugere. En netværksadministrator angiver sin WEP-kryptering for at bruge enten fælles netværksnøgler eller åbne nøgler, hver med sine egne fordele og ulemper.