Protokoller til computer kommunikation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Siden starten af ​​computeren i 1950'erne har informationsteknologipersonale forstået, at disse systemer skal kunne kommunikere med hinanden. Når kommunikationsprotokoller blev oprettet, satte det scenen for fødslen af ​​internettet fyrre år senere. I dag har vi mange regler eller protokoller, som gør det muligt for computersystemer at kommunikere med hinanden, herunder deling af datapakker og instruktioner om, hvad andre systemer skal gøre.

HTTP

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) i det væsentlige skabte World Wide Web som vi kender det i dag. Protokollen er baseret på den velkendte 'http: // www.' præfiks for en given hjemmeside. Før implementeringen af ​​HTTP som en protokol omfattede en række tal frem for ord en hvilken som helst given internetadresse, hvilket gør det vanskeligt for brugerne at hente de data, de havde brug for. I løbet af 1990'erne skyndte virksomheder overalt at etablere en permanent tilstedeværelse på internettet, hvilket kunne gøres ved hjælp af de forenklede tekstnavngivningskonventioner af HTTP.

TCP / IP

Mens HTTP definerer, hvad der skal gøres med dataene engang modtaget , Transmission Control Protocol (TCP) og Internet Protocol (IP) fungerer sammen som det middel, hvormed computere kommunikerer med hinanden via internettet. TCP bestemmer den metode, hvormed datapakker transmitteres via et computernetværk, for eksempel på nettet. IP er ansvarlig for at routere hver datapakke til den rigtige destination.

FTP

Filoverførselsprotokol (FTP) bruges til at overføre filer mellem computere, især større filer, der optager mere hukommelse. Dette forhindrer de sædvanlige hangups, der opstår, når du forsøger at sende store filer til filer eller brænde dem på en disk. Brugere kan downloade en gratis grafisk FTP-klient som CuteFTP eller FileZilla. En FTP-klient leverer software til hurtigt og nemt at uploade filer via filoverførselsprotokol. Alternativt kan brugere med en FTP-vært uploade filer via en webbrowser; skriv blot ftp: // brugernavn @ værtsnavn i browserens adressefelt.