Sådan deler du internet via et trådløst ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og naviger til 'Kontrolpanel'. Klik på linket 'Netværk og delingscenter' og derefter 'Administrer trådløse netværk' i venstre side af vinduet.

2.

Klik på knappen 'Tilføj' øverst på skærmen. Vælg 'Opret et ad hoc-netværk' fra listen over muligheder. Klik på knappen 'Næste' i informationsvinduet. Skriv et navn til netværket i feltet mærket 'Netværksnavn'. Vælg 'WPA2-Personal' fra listen over sikkerhedstyper. Indtast et kodeord for dit netværk i feltet 'Sikkerhedsnøgle'. Denne adgangskode bruges til at få adgang til ad hoc-netværket. Klik på 'Næste'. Luk netværksbekræftelsesvinduet, der åbnes.

3.

Gå tilbage til menuen 'Netværk og delingscenter' i Kontrolpanel. Klik på 'Vis status' til højre for ad hoc-netværket. Klik på 'Egenskaber' fra vinduet og giv administrativ tilladelse, hvis du bliver bedt om det. Klik på fanen 'Deling' og aktiver begge indstillinger i 'Internet Connection Sharing'. Klik på 'Luk' og afslut alle åbne vinduer i Kontrolpanel. Eksterne computere kan nu oprette forbindelse til og få adgang til internettet via dit ad hoc-netværk.

Tips og advarsler

  • Del kun internetforbindelser ved hjælp af ad hoc-netværk med mennesker du stoler på. Deling offentligt kan medføre, at ondsindede brugere ødelægger systemets sikkerhed.
  • Trådløse netværk tillader computere og andre enheder at interagere med hinanden uden behov for kabler eller andre ledninger. Internettet er også tilgængeligt via trådløse forbindelser, der giver adgang til alle enheder, der er tilsluttet netværket. Ad hoc-netværk er trådløse netværk, der er oprettet af en computer, til andre lokale computere, der kan oprette forbindelse til. Ad hoc-netværk kan beskyttes og krypteres for sikkerhed. Opsætning og deling af internetforbindelse via et ad hoc-netværk foretages ved at tilføje et nyt netværk og redigere computerens delingsindstillinger.