Sådan hoster du din egen hjemmeside Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem en hosting provider. Den billige hosting, der tilbydes af de fleste virksomheder, hedder delt hosting. Dit websted opbevares på en enkelt server med mange andre hjemmesider. Dette giver dig mindre kontrol, men er nok til en personlig eller lav trafik hjemmeside. Overvej hvor meget diskplads du har brug for, og om du har særlige krav, som f.eks. En særlig databasepakke. Hosting opkræves typisk årligt.

2.

Køb et domænenavn. Det er nemmere at købe domænet gennem hosting udbyderen end andre steder. Hvis du vælger ikke at gøre det, skal du sørge for at have vært købt først, fordi du skal bruge navneserverinformation til at videresende domænet til din hostingudbyder. Domæner kan i sidste ende udløbe, og det firma, du registrerer domænenavnet med, vil tilbyde at forny det automatisk eller i det mindste sende dig en meddelelse om udløbsdatoen.

3.

Design og upload dit internet side. Du har utallige muligheder for at oprette webstedet, herunder at betale nogen til at opbygge den til dig, kodende alt for hånd med HTML eller ved hjælp af kodningsrammer til at integrere dit websted med oplysninger fra en database.

Tips og advarsler

  • Det er muligt at være vært for din egen personlige server på en internetforbindelse til hjemmet, men det kræver meget computerkompetence. At holde din hosting ud af dit hjem sikrer bedre service, udstyr og båndbredde, end du nogensinde kunne få på en hjemmeserver. Plus, hvis du lagrer oplysninger på en webhost, såsom familiebilleder, fungerer værten som en sikkerhedskopi af dataene uden for dit hjem, hvis der sker noget at ødelægge de originale filer.
  • Måske har du en god ide til et websted eller bare brug for at være vært for nogle familiefotografier online, men i stedet for at afregne gratis hosting som en Wordpress-blog eller uploade billeder til Flickr, vil du have dit eget personlige webdomæne. Hosting-tjenester som Dreamhost, GoDaddy eller 1and1 tilbyder billige hosting muligheder for personlige hjemmesider, og de kan normalt tage sig af at registrere domæner på samme tid. Nogle udbydere har hurtige opsætninger til almindelige webpakker som Wordpress eller online indkøbsvogne.