Sådan konfigureres SMTP-serveren til at sende mail

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Klik på 'Administrative Tools', og klik derefter på 'Server Manager Console.' Klik på 'Tilføj funktioner' i afsnittet Funktioner. Dette åbner en liste over tilgængelige Windows-tjenester, som du kan installere på din server.

2.

Marker feltet 'SMTP Server'. Klik på 'Næste' for at installere tjenesten. Når det er færdigt, skal du klikke på knappen 'Start' igen, klikke på 'Administrative værktøjer' og derefter klikke på 'Internet Information Services 6.0'. SMTP-tjenesten bruges sammen med webtjenesten i Windows.

3.

Højreklik på ikonet 'SMTP' og vælg 'Egenskaber'. Klik på 'Adgang' i det åbnede vindue. Klik på knappen 'Relæ' nederst i vinduet.

4.

Klik på knappen 'Tilføj'. Indtast en IP-adresse i den åbne dialogboks for den server, som du vil sende dine e-mail-meddelelser til. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Klik på 'OK' igen i vinduet med hovedegenskaber.

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) overfører e-mail-meddelelser fra en server til den næste, indtil e-mail-meddelelsen når den ønskede destination. Destinationen for en e-mail-besked er modtagerens indbakke på en e-mail-server. SMTP-serveren sender mail til det næste server routingpunkt eller direkte til e-mail-serveren med brugerens indbakke. Windows giver dig en SMTP-tjeneste til at rute dine e-mail-meddelelser.