Sådan omdøber du en server, der kører Microsoft SQL Server 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2008 eller 2003. Klik på 'Kør' og indtast derefter 'cmd' i tekstboksen. Klik på 'OK' for at åbne kommandolinjen.

2.

Indtast følgende kode i kommandolinjen:netdom renamecomputer server / nyt navn: NewServerName / userD: hq \ Administrator / Password: passUdskift 'server' med det nuværende navn og erstat 'NewServerName' med nyt navn. Udskift administrator og 'pass' værdier med dit brugernavn og adgangskode.

3.

Tryk på 'Enter' -tasten. Det tager kun et par sekunder at omdøbe computeren, men du skal genstarte serveren efter navnet er ændret. Dette starter SQL Server-tjenesten ved hjælp af det nye serversystemnavn.

SQL Server er en databasemotor, der indeholder alle dine forretningsrekorder. Databasen installeres typisk på et server operativsystem som Windows 2003 eller Windows 2008. Du kan omdøbe serveren uden at bekymre dig om at påvirke SQL Server-tjenesten. Når serveren omdøbes, opdaterer SQL Server-databasemotoren de nye ændringer i databasetjenesteindstillingerne. Windows-computernavnændringer udføres i systemindstillingerne.