Sådan opretter du en router til VNC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser på en maskine, der er tilsluttet dit lokale netværk, og opret forbindelse til din router s webbaserede konfigurationsside. Dette kan almindeligvis fås ved at indtaste standard router-netværksadressen ' 192.168.0.1 'og trykke på' Enter. 'Nogle routere har dog forskellige konfigurationer, og du skal muligvis høre din brugervejledning.

2.

Indtast oplysningerne til din router' s administratorkonto og logge ind. Hvis du ikke kender din router 's administratoradgangskode, kan du forsøge at bruge standardadgangskoden. Du kan finde dette i din brugervejledning eller fra en række internetlister (se Ressourcer).

3.

Naviger til din router s NAT-side eller firewallkonfigurationsside. Nogle routere kombinerer disse to, mens andre blot giver et link til Port Forwarding. Du skal navigere til portfremsendelsesafsnittet på disse konfigurationssider.

4.

Vælg at tilføje en undtagelse, og vælg computeren fra en liste eller indtast computerens IP-adresse , der kører VNC-serveren. Vælg at videresende port 5900 til både TCP og UDP data. Gem undtagelsen og log ud af din router.

Det mest almindelige forbindelsesproblem med VNC-servere skyldes en ukorrekt konfigureret router. Begrænsende firewall- eller NAT-indstillinger, mens de er sikre, tillader ikke forbindelsesforespørgsler at passere til serveren. Da serveren ikke kan se forbindelsesklienterne, kan den ikke oprette forbindelse. Mens der er populære løsninger, som omvendt tilslutningsmuligheder i moderne VNC-klienter, er det engangsløsninger, der ikke er praktisk for nogen, der kører en altid-på-VNC-server til et selskab eller en mindre virksomhed.