Sådan oversætter du en webadresse til en IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og skriv 'cmd' i søgefeltet for at åbne Windows-kommandoprompten. Hvis du bruger Linux, skal du åbne et terminalvindue for at få adgang til kommandoprompten.

2.

Skriv 'nslookup' for at køre kommandoen nslookup. Når kommandoen starter, viser den standardserveren, der bruges til at løse DNS-forespørgsler, som normalt er din internetrouter. Det giver dig derefter en kommandoprompt, startet med 'u0026 gt;' tegn.

3.

Indtast domænenavnet for at løse, for eksempel 'www.microsoft.com.' Kommandoen vil vise den tilhørende IP-adresse eller adresser.

4.

Skriv 'exit' for at forlade kommandoprompten nslookup.

5.

Skriv 'Afslut' igen for at lukke kommandoprompten til operativsystemet.

Internettet køres ved hjælp af Domain Name System (DNS), som oversætter menneskelige læsbare domænenavne, f.eks. 'Www.microsoft.com', til en IP-adresse, der identificerer den server, hvor webstedet er hostet.

Kommandoen nslookup er en systemkommando, der bruges til at forespørge en DNS-server, og er tilgængelig på både Windows og Linux-systemer. Når køre fra kommandoprompten, ser kommandoen op, hvilken server der indeholder adressedetaljer for det angivne domænenavn, og henter disse oplysninger for dig.