Sådan tilføjes Bluetooth-service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt Bluetooth-adapteren i en USB-port på computeren, du vil tilføje Bluetooth-service til. Hvis du har en intern Bluetooth-adapter, skal du se i vejledningen for installationsanvisninger. Windows skal automatisk installere softwaredrivere til adapteren, når den er installeret fysisk.

2.

Indsæt en installations-cd, der fulgte med din Bluetooth-adapter, til din computer og følg on- skærm instruktioner til at installere driverne. Hvis din Bluetooth-adapter er installeret automatisk, kan du springe over dette trin. Din computer er nu klar til at oprette forbindelse til Bluetooth-enheder.

3.

Placer den enhed, du vil oprette forbindelse til din computer til i 'opdagelses' -tilstand. Enkle enheder, såsom headset, hovedtelefoner og højttalere, er generelt placeret i funktionsmåden ved at holde deres hovedkontrolknap i ca. 10 sekunder. Se brugerens manual for instruktioner, der er specifikke for det Enhed.

4.

Åbn 'Enheder og printere' fra menuen 'Start', og klik på knappen 'Tilføj en enhed'. Windows søger efter og lister alle tilgængelige enheder for at oprette forbindelse til.

Vælg den enhed, du vil tilføje fra listen, og klik på 'Næste'. Indtast enhedens sikkerhedsadgangskode, når du bliver bedt om det. De fleste enkle enheder bruger '0000' som standardadgangskode. For smartphones og andre computere genererer en enhed en nøgle, der skal indtastes i den anden enhed.

6.

Højreklik på den enhed, du lige har tilføjet i Vinduet 'Enheder og printere' og vælg 'Egenskaber' i menuen.

7.

Klik på fanen 'Tjenester' i vinduet Enhedsegenskaber, og marker afkrydsningsfelterne ved siden af enhver Bluetooth-tjeneste, du vil aktivere, såsom mobilopkaldsnetværk.

Trådløse Bluetooth-forbindelser bliver mere populære hos hver nye generation af mobilenheder. Der er mange tjenester, der kan bruges, når en Bluetooth-enhed er blevet 'parret' med din computer; f.eks. Bluetooth-telefoner kan bruges som mikrofoner og højttalere til computere og dele deres mobildataforbindelser, når du ikke har internet-service. Mange hjemmecomputere har ikke Bluetooth-adaptere installeret, og de, der ofte skal konfigureres.