DIY Network Storage

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb den eksterne lagerenhed. Dette er de enheder, der vil indeholde harddisken (e). Der er to muligheder: en boks, der forbinder direkte til netværket eller en boks, der forbinder til en USB-port på den trådløse router. De fleste hjemme trådløse routere har ikke en USB-port. Kun de dyrere, high-end hjemme routere vil typisk have en USB-port.

2.

Bestem hvilken harddisk (er) der skal bruges. Dette afhænger helt af den eksterne boks, du valgte i trin 1. De fleste eksterne kabinetter er designet til at rumme en enkelt 3,5-tommers SATA-harddisk. Andre vil understøtte 2,5-tommers drev eller endda flere harddiske.

3.

Installer harddisken / harddiskerne i det valgte kabinet. Dette indebærer åbning af kabinettet og fastgørelse af harddiske til indersiden. Detaljer for denne proces vil blive inkluderet i den vedhæftede fil du har valgt.

4.

Slut kabinettet til netværket og konfigurer det. Hvis du vælger et kabinet, der forbinder direkte til netværket, skal du åbne en webbrowser og indtaste kabinens IP-adresse. Nogle af disse typer af kabinetter leveres med cd'er, der understøtter konfiguration fra en computer. Hvis kabinettet er USB-baseret, skal du tilslutte det til routeren og derefter forbinde til routerens grænseflade for at konfigurere det. Konfigurationsindstillinger indeholder typisk statiske eller dynamiske IP-adresser, arbejdsgruppe og dele navne, brugere og tilladelsesniveauer.

Netværk har forvandlet sig fra teknologier, der engang udelukkende var rige for virksomhedens computernetværk til flere computere, der er forbundet inden for samme husstand. Enterprise-level computernetværksteknologi udvikler sig stadig, men mange af de samme teknologier fra 10 år siden har fundet deres vej ind i det fælles hjem i dag. Disse teknologier omfatter et lokalnetværk og netværksbaseret harddiskplads. Fordelen ved at have netværksbaseret lagring, når du bruger flere computere, er, at alle kan have samme adgang fra forskellige computere.