Fax Server Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En faxserver er en softwaregruppe, der kører på en servercomputer eller serverfiltjeneste. En server er en computer eller et filsystem i et netværk, der deles af mere end én bruger. En faxserver indeholder et eller flere dedikerede faxkort, kaldet modemer, knyttet til telefonlinjer eller softwaremodememulatorer, som bruges til at sende signaler over et IP-netværk.

Metoder

En metode, der kan bruges til grænseflade , eller kommunikere med, en faxserver er e-mail. En mailmeddelelse kan sendes, når en fax er modtaget, som typisk indeholder de faxede dokumenter som vedhæftede filer i et PDF- eller TIFF-format. Brugere kan også bruge en bestemt webside til at logge ind og få adgang til modtagne faxer, eller faxmeddelelser kan gemmes i en dedikeret filmappe.

Fordele

Fordele, som en faxserver kan have over papirfaxmaskiner, omfatter evnen til at faxe en computerfil uden at skulle udskrive det og bekvemmeligheden ved at faxe uden en arbejdstager, der forlader hans computerstation. Faxer, der sendes over en faxserver, har også en tendens til at være mere læselig. Virksomheder fax dokumenter for hurtigt at sende dokument kopier til andre virksomheder eller enheder. Dette kan ske ved hjælp af en stand-alone faxmaskine eller via en faxserver.