Hvad er Zigbee Wireless?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Belysningskontrol

Med ZigBee kan lys programmeres til at slukke og tænde på bestemte tidspunkter, eller via bevægelsesdetektorer, når en person kommer ind eller ud af rummet eller bygningen. Netværket tillader også, at lysniveauerne automatisk justeres til en bestemt præference.

Miljøstyring

Termostaten i et bestemt rum kan indstilles til en bestemt temperatur, når den ikke er optaget. Når rummet er indtastet, vil netværket imidlertid automatisk hæve eller sænke temperaturen til en anden bestemt temperatur.

Blind, Drapery og Shade Controls

Installeret i vinduer, kan netværket overvåge sollys for at hæve eller sænke persienner

Efterspørgselsrespons

ZigBee kan reducere tjenester som lys, maskiner og aircondition i henhold til en planlagt belastningsprioriteringsordning i bestemte tidsperioder.

Advanced Metering Infrastructure

Netværket kan måle, indsamle og analysere information om energiforbrug. Det kan også interagere med avancerede enheder som el-, gas- og vandmålere, enten på forespørgsel eller på foruddefinerede tidsplaner. Zigbee Wireless blev udviklet som en åben global specifikation, eller teknisk standard, for at imødekomme behovet for lavpris, lavt strømforbrug, trådløst maskin-til-maskin-netværk. Det er en katalysator for smart bygning design på grund af dets fokus på pålidelighed, lang batterilevetid og enkel betjening, rapporterer Leah Garris i en 2009 artikel om trådløs teknologi.