Kan en trådløs router forbinde til to bærbare computere på et tidspunkt?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hjemmenetværk

For at forbinde flere bærbare computere eller computere til et hjemmenetværk skal du bruge en router. Routeren fungerer som gateway til internettet og giver computere mulighed for at dele forbindelsen. I dine routerindstillinger skal du tildele MAC-adresser til hver bruger.

Kablede computere

Op til fire bærbare computere eller stationære computere kan dele en router-internetforbindelse ad gangen. Hver computer bliver tilsluttet til routeren via en CAT5-ledning.

Trådløse bærbare computere

En bærbar computer med 802.11 b / g-kapacitet kan tilsluttes til en kompatibel trådløs router. For at forbinde flere bærbare computere på den trådløse frekvens skal hver bærbar computer tildeles en nøgle eller passord, afhængigt af sikkerhedskryptering. Hvis du bruger WEP-kryptering, kræves der en 'Hex' -nøgle for hver computer at få adgang til netværket. WPA-kryptering kræver en passord, der består af tal og bogstaver. En trådløs router kan til enhver tid oprette op til fire tilsluttede computere og fire bærbare computere. Bruger skal imidlertid indse, at fordi det er en delt forbindelse, bliver hastigheden opdelt mellem hver bærbar computer.