Sådan opretter du et internt LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en router på din lokale elektronik butik. Forstå, at selv om der er snesevis af valg, når det kommer til routere, er de stort set alle de samme med hensyn til, hvordan de fungerer: tillader flere computere at få adgang til internettet på samme tid og dele et netværk. Mens nogle routere kræver brug af fysiske kabler for at forbinde computere til LAN, har langt de fleste routere, der sælges i dag, indbygget WiFi til øjeblikkelig adgang, så længe computeren har et indbygget trådløst netværkskort.

2.

Installer og installer routeren. Tilslut routeren til dit modem, og tilslut derefter strømkablet. Følg producentens instruktioner, der fulgte med routeren, for yderligere oplysninger.

3.

Bestem et navn til dit LAN. Forstå at navnet på netværket er noget mere end en måde for dig at genkende dit personlige netværk. Giv en adgangskode og sikkerhedstype ved hjælp af instruktionerne i producentens retningslinjer. Lad aldrig dit LAN være åbent uden et kodeord på plads, da alle inden for rækkevidden af ​​dit trådløse signal kan oprette forbindelse til dit netværk, hvilket dermed ødelægger din sikkerhed.

4.

Slut computere til dig har til LAN. Husk, at mens du øjeblikkeligt har adgang til netværket ved hjælp af en trådløs enhed, så længe du har adgangskode og navn på netværket, har nogle computere ikke indbyggede trådløse transceivere. Installer trådløse netværkskort i disse enheder, eller du kan køre fysiske kabler mellem routeren og eventuelle computere, der ikke har en trådløs modtager.

5.

Opret det faktiske delte netværk for LAN. Forstå, at det er meget lettere at oprette et sømløst LAN, hvis alle dine computere kører det samme operativsystem; Hvis ikke, er der lejlighedsvis problemer, der kan forlade bestemte computere uden adgang.

6.

Opret en hjemmegruppe eller en arbejdsgruppe. Hvis du bruger Windows 7, kan du oprette en hjemmegruppe, og alle andre computere, der bruger det samme operativsystem, genkender automatisk LAN'et. En arbejdsgruppe er nødvendig for alle computere, der kører forskellige operativsystemer. I begge tilfælde skal du klikke på knappen Start, højreklikke på Computer, derefter klikke på fanen Egenskaber og kigge efter Computer Name. Dette navn kan justeres efter behov.

Oprettelse af et LAN til dit hjemmenetværk er lettere end nogensinde at bruge moderne teknologi. På et tidspunkt var det nødvendigt at køre bogstavelige spindelbaner af ledninger og netværkskabler hele vejen igennem for at forbinde alle dine computere til LAN. Disse dage leveres de fleste routere med indbyggede trådløse transpondere, der giver mulighed for øjeblikkelig adgang til LAN uden behov for at køre længder af kabel. Og når du har sat LAN'et op, kan du få adgang til det ikke kun fra dit hjem, men også fra hvor som helst i verden.