Sådan oprettes en fjernadgangsserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2003 og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Routing og Remote Access' for at åbne din konsol. Højreklik på din server på venstre side af konsollen og vælg 'Konfigurer og aktiver router og fjernadgang.' Dette starter en konfigurationsguiden.

2.

Klik på 'Næste' i åbningsvinduet. Vælg 'Brugerdefineret konfiguration' fra valgene og klik på 'Næste'. Markér afkrydsningsfelterne 'NAT Access' og 'NAT og basic firewall.' Klik på 'Næste'.

3.

Klik på 'Afslut' på den sidste skærm. Der vises en pop op-dialogboks, der spørger om du vil aktivere tjenesten straks. Klik på 'Ja' for at starte tjenesten.

4.

Højreklik på ikonet 'IP Routing' til venstre og vælg 'Nyt interface'. Dette skaber en ny IP routing interface til dit VPN netværk. Der åbnes et nyt guidenvindue. Vælg 'Local Area Network' fra listen over muligheder og klik på 'OK'.

5.

Højreklik på 'NAT' under den nye grænseflade og vælg 'Egenskaber'. Højreklik på 'IP Security' og vælg 'Properties'. Indtast '127.0.0.1' for netværksadressen og klik på 'OK'. Denne IP-adresse er den interne serverens routingadresse, som angiver den lokale server som den interne IP-router.

6.

Højreklik på dit servernavn på venstre side af konsollen og vælg 'Egenskaber'. Klik på 'Statisk adressepool' og indtast derefter IP-området, hvor du vil rute brugere. Dette er IP-området for det lokale netværk. Klik på 'OK'. Klik på 'OK' igen i hovedegenskabsvinduet for at gemme dine indstillinger og lukke konfigurationsvinduerne.

Tips og advarsler

  • Du skal deaktivere VPN-serverens firewall, så fjernadgangstjenester kan køre korrekt på computeren.
  • Windows-server routing og fjernadgang giver dig mulighed for at oprette et virtuelt privat netværk (VPN) på dit virksomhedsnetværk. Fjernadgangstjenester ruter intern VPN-trafik til internettet og leverer tjenester til at rute intern trafik til den rigtige server eller klientcomputer. Fjernadgangstjenesten er en del af Windows 2003-serversoftwaren, men den er ikke aktiveret eller konfigureret efter installation af operativsystemet. For at oprette dit fjernadgangspunkt giver Windows dig et værktøj til at konfigurere tjenesten.