Sådan tilføjes nye kontakter i Nagios

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find filen '/usr/local/nagios/etc/objects/contacts.cfg' og åbn den for at begynde at tilføje kontakter. Inden for filen skal du tilføje disse tekstlinjer for hver kontaktperson:definer kontakt {

kontaktnavn jdoe

brug generisk kontakt

alias John Doe

email jdoe@example.com

personsøger 555-555@pager.example.com

}Indstil kontaktens navn, e-mail-adresse og personsøgernummer i eksemplet ovenfor. Gem filen for at gemme dine ændringer.

2.

Brug følgende kode i samme fil til at definere og tilføje medlemmer til grupper af kontakter:definer kontaktgruppe {

kontaktgruppe\_name techs

alias teknikere

medlemmer jdoe, gbrown, jshef

}Linjen 'medlemmer' angiver værdien 'kontaktnavn' for hver person, du ønsker at tilføje til gruppen. Individuel kontekst ts må være medlemmer af flere grupper.

3.

Åbn enhver værtsdefinitionsfil og vedhæft grupper af kontakter til værten med denne kode:definer vært {

brug linux-server

host\_name e-mail-server

alias Primær e-mail-server

adresse 136.222.1.09

contact\_groups techs

}Erstatter serveren og værten navne, adresse og grupper at kontakte i eksemplet ovenfor. Ved at vedhæfte en gruppe til en vært, meddeles alle gruppens medlemmer, når en advarsel opstår.

Nagios er overvågning software designet til at opdage og spore problemer, der opstår inden for kommercielle it-infrastrukturer. Udover at bare opdage problemer, advarer Nagios også passende medarbejdere af problemerne, så korrigerende foranstaltninger kan træffes hurtigst muligt. At underrette de rigtige medarbejdere med specifikke advarsler er afgørende for at bruge programmet mest effektivt. Heldigvis er tilføjelse af kontakter til Nagios en relativt enkel proces, der kan gennemføres på få minutter.