Sådan uploades PHP-filer til en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Overførsel af PHP-filer via Windows Stifinder

1.

Start Windows Explorer-programmet. Hvis du bruger Windows 7, er en genvej til applikationen på proceslinjen. For alle andre versioner af Windows er programmet tilgængeligt via Windows-menuen.

2.

Opret forbindelse til værten på din FTP-server. Forord URL'en med FTP-protokollen i stedet for HTTP, når du skriver serverens adresse i adressefeltet i Explorer. For eksempel for at oprette forbindelse til MyPHPWebSite, ville du skrive ftp://www.MyPHPWebSite.com som adresse. (Kontakt din Webhost for at bekræfte serverwebadressen, før du forsøger at oprette forbindelse.) Når du har lavet netværksforbindelsen, kan sikkerhedskravene kræve din administrator login og adgangskode. Indtast disse værdier på loginskærmen eller popup-vinduet, og klik på 'OK'. Login er verificeret, før den endelige adgang er givet til serveren.

3.

Træk de PHP-filer, du vil uploade fra mappen på din lokale computer til destinationsmappen på webserver. Hvis du placerer filerne eller en mappe på skrivebordet, gør den denne funktion nemmere, når du bruger Windows Stifinder. Naviger gennem mapperne på webserveren, der vises i Windows Stifinder, for at finde den mappe, der indeholder PHP-filer. Åbn det mappe og træk PHP-filerne eller mappen direkte fra skrivebordet. A s Tatus popup viser fremskridtene i overførslen.

4.

Luk FTP-forbindelsen og Windows Stifinder.

Overførsel af PHP-filer ved hjælp af en FTP-klient

1.

Start FTP-klientsoftwaren.

2.

Opret forbindelse til værten på din FTP-server. De fleste FTP-klientprogrammer bruger profiler til at aktivere forbindelser til flere servere. Disse oplysninger indeholder webadressen, og login og adgangskode er nødvendige for at godkende forbindelsesforespørgslen. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere denne profil og derefter vælge den for at forbinde.

3.

Træk PHP-filerne fra deres lokale mappe til FTP-servermappen. De fleste FTP-klienter gør denne operation lettere ved brug af et dobbeltvindueslayout. På den ene side vises det lokale filhierarki og på den anden side de tilgængelige mapper på webserveren. Naviger til de relevante mapper på begge sider af forbindelsen, og træk PHP-filerne fra den lokale side til serversiden.

4.

Luk forbindelsen til FTP-serveren og luk ned FTP-klienten.

Tips og advarsler

  • FTP Client-software er tilgængelig fra en række kilder, herunder gratis, shareware og kommerciel software. De forskellige pakker tilbyder varierende niveauer af kompleksitet og kapacitet, så du bør evaluere dem, der opfylder dine krav for at finde en du er komfortabel med. Skriv 'FTP-klient' i en søgemaskine for at finde webadresserne til softwareleverandører.
  • PHP er et server-side script sprog, der er indlejret i dit websted s HTML for at gøre webstedet mere dynamisk og lydhør over for brugerens interaktion. PHP-filerne skal indlæses på webserveren, før de er tilgængelige for dine besøgende på internettet. Overførsel af filer til en webserver kræver generelt brug af File Transfer Protocol (FTP) til overførsel af filer. Du kan bruge dedikeret FTP-klient software, eller filerne kan overføres via Windows Stifinder.