Webcastingens historie

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Webcasting gjorde det til debut i marts 1992 med den første radio-udsendelse fra internettet, ifølge Internet Delivery. I 1995 sendte ESPN det første live-radio-feed på internettet - et baseballspil mellem yankees og marinisterne. I 1996 var der 82 radiostationer, der sendes online. Fra 2010 sendes tusindvis af radiostationer bogstaveligt talt over internettet, og video streaming og live telekonferencer er almindelige.

Betydning

Webcasting har hurtigt udviklet sig og fået popularitet i de seneste år.Million af brugere lytter nu til radio ved hjælp af websteder som Pandora og ser tv-udsendelser eller film ved hjælp af websteder som Hulu. Underholdningsmedier er blevet gjort mere tilgængelige ved at lade folk se og lytte til enhver tid fra ethvert sted i verden, der er praktisk.

Potentiel

Ud over at give internetbrugere bedre adgang til medier gør Webcasting det også muligt for folk at tale med hinanden i ægte tid ved hjælp af internet-telefonapplikationer som Skype. Familier og venner adskilt af afstand kan streame live-lyd og video af sig selv til hinanden. Ifølge Time Magazine, i 2007, gjorde et par en live webcast af deres bryllup for familiemedlemmer, der ikke kunne deltage. Webcasting gør det også muligt for virksomheder at telekonference med medarbejdere og kunder over hele verden, hvilket minimerer behovet for møder fra ansigt til ansigt og omkostningseffektiv rejse. Webcasting refererer til udsendelse eller streaming af mediefiler over internettet. Streaming medier giver brugerne mulighed for at lytte til radioudsendelser og musik, se tv-programmer eller film og foretage videoopkald. Webcasting er ikke en ny innovation; Faktisk har det eksisteret siden 1992.