Hvad er ulemperne ved satellit-internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Satellit Internet er en metode til at forbinde en computer til internettet med et modem og parabol. Metoden er en mulighed for dem, der bor i et område, der ikke har adgang til kabel- eller DSL-forbindelser. Fordelene ved satellit-internet inkluderer tilgængelighed og mobilitet. For virksomheder er satellit internet tilgængelighed en god backup metode. Der er dog flere ulemper ved denne internet service.

Udgifter

Satellit Internet er en af ​​de dyreste metoder til forbindelse på markedet i dag. Månedlig service kan sammenlignes med kabel- og DSL-pakker, men installations- og udstyrsomkostningerne kan være betydelige. Brugere skal købe et satellitmodem og skål sammen med professionel installation på eller i nærheden af ​​hjemmet.

Langsom hastighed

Langsom hastighed er den største ulempe forbundet med satellitinternet. Signalet skal nå satellitten næsten 22.000 miles væk og vende tilbage til jorden med de ønskede data. Den forsinkelse, der resulterer i, kan gøre det langsommere end andre internetforbindelsesmetoder. Computer game entusiaster vil finde forsinkelsen uacceptabel for at spille de fleste spil online. Andre internetbrug som f.eks. Telefonsamtaler eller VoIP-telefonitjenester fungerer muligvis ikke korrekt.

Fair Access Policy

En satellit-internetudbyder kan også have en Fair Access-politik, der begrænser mængden af ​​adgang en kunde har i løbet af en bestemt tid. Når en bruger overstiger den anvendelsesgrænse, som virksomheden pålægger, er kontoen begrænset for en tid. Fair Access-politikken er designet til at sikre, at en lille gruppe strømforbrugere ikke monopoliserer internetadgang.

Vejret

Vejret kan have en negativ indvirkning på satellitinternetbrugere. Når vejret er regnigt, overskyet, blæsende eller snedækket, kan satellitsignalet gå tabt og efterlade kunder uden service. Brugere skal også have et klart billede af satellitten for at få et godt signal. Træer, bygninger og forhindringer kan blokere satellitsignalet og gøre servicen til et mindre end ideelt valg. Opvaskepladsen spiller en stor rolle i, hvor godt tjenesten fungerer.