Indstillinger for trådløs internetadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et trådløst computernetværk sender signaler til sin umiddelbare nærhed. Hvis det trådløse netværk ikke har nogen sikkerhedsprotokoller aktiveret, kan enhver forbinde til netværket og bruge sine ressourcer. Nogle mennesker vil bruge en åben netværksforbindelse til at bruge internet båndbredde, men andre kan forsøge at hakke i computere på netværket og inficere netværket med vira. Aktivering af trådløs sikkerhed på dine trådløse netværk giver et lag af forsvar mod virus, hackere og båndbredde tyve.

WEP

Wired Equivalence Protection (WEP) er den oprindelige trådløse netværkssikkerhedsprotokol. Den blev sendt med dokumenter til 802.11 trådløst netværk standard og bruger 64-bit, 128-bit og 256-bit kryptering. WEP er hacket relativt let, og der findes open source-værktøjer til automatisering af hackingsprocessen, hvilket gør WEP til en usikker trådløs sikkerhedsnetværk.

WPA

Wi-FI Protected Access (WPA) blev implementeret som et firmware-niveau Opgrader til eksisterende WEP-aktiverede enheder. En forudbestemt nøgle er et kodeord på 8 til 63 tegn, der giver en stærkere krypteringsmetode end den metode, der anvendes i WEP trådløs sikkerhed. WPA er modtagelig for at hackere gennem brute force dictionary-angreb, der forsøger at gætte nøglen, men krypteringen er ikke så svag som WEP. WPA2 er den seneste revision af WPA Wireless Security Protocol. Det er ikke en firmwareopdatering som WPA, men kræver hardware designet med WPA2-implementering i tankerne.

Fysisk

Trådløse internet sikkerhedsmetoder er ikke begrænset til trådløse sikkerhedsprotokoller. Et SD-kort eller et flashdrev kan bruges som en krypteringsnøgle. Krypteringsnøglen er forbundet direkte til computeren, og den bruger en kombination af en intern nøgle og en brugerstiften til at sikre de trådløse transmissioner. RF-afskærmet maling og film forhindrer, at trådløse signaler transmitteres uden for det afskærmede område. En hacker kan ikke få adgang til netværket, hvis han ikke kan opfange eventuelle trådløse signaler.