Kommandolinjeværktøjer til Apple Remote Desktop

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Apple Remote Desktop er et program, der bruges af systemadministratorer til eksternt konfiguration og overvågning af brugere på et netværk af Apple-computere. Ved hjælp af Apple Remote Desktop kan du installere software, installere operativsystemopdateringer, opsætte sikkerhedsprofiler og fjernfejlfinding af brugerproblemer. For nem adgang er der tre kommandolinjeværktøjer, du kan bruge med Send UNIX Command-opgaven. Sørg for, at du er logget på som root, hvis du planlægger at foretage ændringer i systemindstillingerne ved hjælp af disse kommandoer.

systemsetup

Du bruger systemetup-kommandoen til at konfigurere dine brugeres systemindstillinger. Disse indstillinger omfatter, når computeren skal gå i seng, hvis energibesparelser skal tændes, hvis fjernlogins er tilladt, og indstil en computers tidszone og systemur. Du kan også bruge denne kommando til at angive, hvordan computeren skal reagere i tilfælde af strøm- eller netværksfejl.

networksetup

Du bruger kommandoen networketup til at opsætte eller ændre en brugers netværksindstillinger. Brug netværksopsætning til at indstille op en netværksproxy, ændre en netværksplacering og ændre en brugers IP-adresse. For en bruger, der har problemer med at få adgang til internettet, kan du også bruge kommandoen networketup til at ændre eller overvåge brugerens DNS-indstillinger eller fejlfinding af proxy-serverproblemer.

kickstart

Du bruger kickstart kommandoen for at foretage ændringer i Apple Remote Desktop-indstillingerne uden at skulle genstarte din computer. Ved hjælp af kickstart kan du definere og give adgangsrettigheder til alle brugere, herunder administratorer, deaktiver alle rettigheder, lukke fjernadgang til skrivebordet på en bestemt computer og stop Apple Remote Desktop-processer, der kører på en computer.