Mobil Ad Hoc Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Udvikling

Ad hoc-netværksdirigeringsprotokoller er stadig standardiseret. Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) arbejder på offentliggørelse af åbne standarder --- et projekt kendt som 802.11s. Proprietære systemer florerer. Der er mere end 70 forskellige routingprotokoller til mobile ad hoc-netværk.

Funktioner

Et link mellem to computere er ikke meget af et netværk. Routingprotokoller dikterer, hvordan en meddelelse kan patches på tværs af forskellige enheder for at nå målenheden, hvilket muligvis ikke ligger inden for senderens signalområde.

Metoder

Enheder i et ad hoc-netværk annoncerer deres tilstedeværelse. Dette signal hentes af alle andre trådløse enheder inden for rækkevidde. Disse enheder signalerer deres eksistens og opfanges af andre enheder uden for den første enheds rækkevidde. Denne kæde kan fortsætte over et bredt geografisk område og udvide antallet af enheder, der kan kontaktes. Kompleksiteten ved at registrere alle mulige stier mellem to eksterne enheder er, hvorfor der findes så mange forskellige routingprotokoller. WiFi-netværk forbinder laptops til internettet via WiFi-routere og aktiverer personlige digitale assistenter (PDA'er) til at oprette forbindelse til internettet. Enheder, der kommunikerer via en basestation eller gateway, opererer på det pågældende netværk i 'infrastruktur' -tilstand. Oprettelsen af ​​'ad hoc' -tilstand betyder, at disse enheder ikke behøver at rute deres trafik gennem en router. De kan kommunikere direkte.