Routing i mobil ad hoc netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Standarder

Eksisterende routingprotokoller for ad hoc-netværk er stadig under udvikling. Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) arbejder retroaktivt på offentliggørelse af åbne standarder. Dette projekt er kendt som 802.11s. Indtil der er opnået enighed om standarder, udvikles proprietære systemer. Dette har resulteret i eksistensen af ​​mere end 70 routingprotokoller.

Funktioner

Et særpræg ved Ad Hoc Networks er fraværet af en central mediator. Enheder med radiosender meddeler deres tilstedeværelse og registrerer meddelelser om andre enheder. Dette gør det muligt for dem at opdage hinanden og tilslutte direkte uden en gateway eller router. Hvor en router er involveret, fungerer det trådløse netværk i 'Infrastrukturtilstand.'

Funktion

En direkte forbindelse mellem to computere inden for signalinterval af hinanden er ikke et netværk. Ad hoc-metoden gør det muligt for trådløse enheder at forbinde. Umiddelbart detekterbare enheder kan videresende tilslutninger for at nå enheder, der ikke er inden for rækkevidden af ​​den oprindelige sender. Ad Hoc Networks er dannet til WiFi-forbindelser mellem mobile enheder som laptops. Forbindelsesarkitekturen er baseret på Peer-to-Peer-systemer, der bruges til fildeling og MSN Messenger.