Sådan fejlfindes Qwest DSL med MSN Premium

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart din computer og tag alle de modemmer, du bruger til, til at forbinde til Qwest DSL-tjenesten. Hold modemerne frakoblet i ca. 60 sekunder. Genstart computeren og sæt modemene i stikkontakten igen og kontroller for internetforbindelse.

2.

Højreklik på ikonet, der viser din trådløse forbindelse på statuslinjen til højre hjørne af din skærm. En liste over tilgængelige trådløse netværk vil fylde. Højreklik på det påtænkte netværk, og klik enten på forbindelsen, hvis der ikke er forbindelse eller frakobl (derefter tilslut), hvis der er. Indtast et brugernavn og kodeord, som du oprettede eller blev leveret af Qwest, og klik på Opret forbindelse. Forsøg på at få adgang til internettet.

3.

Naviger til http://192.168.0.1 (eller 192.168.1.1) ved hjælp af din internetbrowser for at få adgang til dit modem eller Qwest sikkerhedsindstillingsskærm . Klik på fanen Trådløs opsætning, og kontroller, om den trådløse forbindelse er klikket for at 'på'.

4.

Kontroller forbindelserne til og fra computeren og modemet for at sikre, at de er nøjagtigt passer ind i deres rigtige porte. Kontroller filtre, der fulgte med modemet, for at sikre, at de er korrekt tilsluttet i alle telefoncentraler i dit hjem.

5.

Se på bagsiden af ​​modemet og tryk og Hold reset knappen ved hjælp af en spids genstand som et papirclips eller tandstikker. Hold nulstillingsknappen nede og hold den nede i ca. 30 sekunder, eller indtil du kan se, at modemet genstarter sig selv. Udfør dette trin som en sidste udvej, da det sætter modemet tilbage til fabriksindstillingerne.

6.

Klik på startmenuens kontrolpanel og naviger til sikkerhedsindstillingerne i Windows og Søg efter automatiske opdateringer. Ifølge Qwest-support og fejlfinding kan visse opdateringer være nødvendige, der kan få internettet til at stoppe med at arbejde. At holde Windows opdateret med den nyeste software kan muligvis løse dit problem.

Hvis du har problemer med internetforbindelse med Qwest DSL, er problemet normalt enten med dit modem eller selve computeren. Uanset om du bruger MSN-præmie eller anden software, der er konfigureret til at fungere med Qwest, vil problemet med fejlfinding af forbindelsen være det samme. Hvis du har et trådløst modem, foreslår Qwest først at forbinde DSL-modemet til computeren for at kontrollere, at der er en internetforbindelse. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan problemet være Qwest.