Sådan fejlfindes en Linksys Wireless Adapter, der afbrydes

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller din trådløse signalstyrke. Det meste af tiden, hvis Linksys trådløse adapter er tilfældigt frakoblet, skyldes signalstyrkeproblemer. Den gennemsnitlige hjemme trådløse router vil give signal til et par hundrede meter, men ting som faste mursten i hjemmet reducerer alvorligt dette interval. Gå til Kontrolpanel og vælg 'Netværksforbindelse' (til XP) eller 'Netværks- og delingscenter' (for Vista og 7) og se status for din trådløse adapter. Dette viser signalstyrken i en serie på fem søjler. Hvis kun en eller to søjler tændes, skal du forsøge at flytte computeren tættere på den trådløse router eller adgangspunktet for at se om det forbedrer situationen.

2.

Kontroller den trådløse krypteringsstandard . Log ind på routeren eller adgangspunktet, og sørg for, at det bruger en krypteringsstandard, som din Linksys-adapter understøtter. Ældre adaptere understøtter ikke nyere krypteringsstandarder, såsom WPAv2. Du skal muligvis bruge en kablet forbindelse for at logge ind på routeren eller adgangspunktet.

3.

Opdater driversoftwaren (se Ressourcer). Nogle gange vil Linksys opdatere driversoftwaren til sine trådløse adaptere, som kan løse problemer som tilfældig afbrydelse.

4.

Skift hardware. Nogle gange, især med ældre udstyr, begynder det at fungere som følge af elektriske problemer. Hvis andre trådløse computere oplever det samme problem, skal du prøve at udskifte den trådløse router eller adgangspunktet. Hvis kun en computer har problemer, så prøv at udskifte Linksys trådløse adapter med en nyere model. Nyere modeller har en tendens til at bruge det trådløse signal mere effektivt.

Tips og advarsler

  • Så længe de bruger de samme trådløse standarder (f.eks. 802.11b , 802.11g eller 802.11n) forskellige mærker kan interoperere med hinanden. En Linksys trådløse adapter behøver ikke nødvendigvis at oprette forbindelse til en Linksys trådløse router eller adgangspunkt.
  • Trådløst netværk er et af de bedste computervidenskaber, der nogensinde er oprettet. Det vil sige, medmindre det ikke virker korrekt, i hvilket tilfælde det er ret en årsag til frustration og hovedpine. Trådløst netværk kan til tider være en ekstremt kedelig, følsom teknologi. Korrekt diagnosticering og fejlfinding af problemerne med det trådløse netværk er nøglen til at gøre tingene jævnt igen og genoprette fuld netværkskommunikation.