Sådan opretter du en virtuel vært på Localhost i Apache

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lav en kopi af standardkonfigurationsfilen med en kommando, der ligner følgende:cp / etc / apache2 / websteder / tilgængelig / default / etc / apache2 / sites-available / newdomainDen nye fil 'newdomain' er navnet på dit andet websted.

< p> 2.

Brug en tekstredigerer til at ændre konfigurationsfilen til Apache 2 for at være sikker på, at den følgende linje er i filen:DocumentRoot / var / wwwGem filen og afslut.

3.

Opdater filen, du oprettede i trin 1, ændrer eller tilføjer følgende linjer:Servername newdomain (det nye fuldt kvalificerede domænenavn)

ServerAlais www.newdomain.com ( server-aliaset)

ServerAdmin youremail@localhost.com (standard er webmaster @ localhost)

DocumentRoot / var / www / newdomain (hvor Apache søger sider)Gem filen og afslut.

4.

Opret en ny mappe til at huse websiderne til dit andet domæne:mkdir / var / www / newdomainDenne mappe holder siderne til dit andet websted.

5.

Aktivér dit nye domæne med Følgende kommando:a2ensite newdomainStart (eller genstart) Apache med følgende kommando: < br />


/etc/init.d/apache2 start (eller 'genstart')Serveren skal nu konfigureres til at tjene sider til to domæner.

6.

Byg en webside med navnet 'index.html' og gem det i mappen 'newdomain', der blev oprettet i trin 4. Vær sikker på at det ikke er en kopi af Apache-standarden, som blot siger 'Det virker!' Dette vil hjælpe dig med at bestemme, at det virkelig er din nye side, der indlæses.

7.

Genstart den genkonfigurerede Apache-server som følger:/etc/init.d/apache2 genstartÅbn en webbrowser, skriv 'localhost' i adresselinjen og tryk på 'Enter .' Standard Apache-siden skal vises. Åbn en ny fane i din browser og indtast 'localhost / newdomain' i adresselinjen. Tryk på 'Enter', og hvis du ser din nye side, har du korrekt konfigureret virtuel hosting på din Apache-server.

Apache webserveren er en robust platform med en funktionsliste, der belyser det faktum, at det er en gratis download. Flere Linux-distributioner understøtter Apache-serveren, og der findes også en Windows-version. Mens Apache-serveren er konfigureret til kun at betjene kun ét websted som standard, er det muligt at understøtte virtuelle værter ved at ændre konfigurationsfilen.