Sådan oprettes Network Vista til Mac OS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret forbindelse til Vista fra Mac

1.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne. Højreklik på 'Computer' og klik på 'Egenskaber'. Noter indstillingen 'Computer Name', da dette er nødvendigt for at oprette forbindelse fra Macintosh.

2.

Højreklik på den mappe, du vil dele, og klik på 'Del' ... 'For et sikkert netværk skal du vælge brugernavne for at få adgang fra Mac og det relevante tilladelsesniveau. For fuld åben adgang, skriv 'Alle' og tryk på 'Tilføj' -knappen, skriv derefter 'Gæster' og tryk på 'Tilføj' knappen igen. Under 'Tilladelsesniveau' vælg 'Co-Owner' for både 'Alle' og 'Gæster'. Klik på knappen 'Del'.

3.

Aktiver gæstekontoen Hvis den er fuld, er åben adgang ønsket. Højreklik på 'Computer' og vælg 'Administrer'. Udvid 'Lokale brugere og grupper' og klik på 'Brugere'. Højreklik på 'Gæst' -kontoen og vælg 'Egenskaber'. Afmarker 'Konto er deaktiveret' og klik på 'OK'. Gå derefter til 'Netværk og delingscenter' under Kontrolpanel. Sluk for 'Password Protected Sharing' -indstillingen.

4.

Klik på 'Gå' i Finder-menuen og vælg 'Connect to server.' I adresselinjen skal du indtaste 'smb: // computernavn' uden citater og erstatte 'computernavn' med den indstilling, der blev fundet i trin 1. Klik på knappen 'Connect'. I vinduet, der dukker op, skal du enten indtaste brugernavnet og adgangskoden fra trin 2 eller vælge 'gæst' og klikke på 'Connect' -knappen. Monter den ønskede del.

Opret forbindelse til Mac'en fra Vista

1.

Klik på ikonet 'Systemindstillinger' i Dock. Klik på ikonet 'Netværk' under kategorien 'Internet og trådløs'. Klik på knappen 'Avanceret' og 'WINS' fanen. Noter 'NetBIOS Name', da dette er nødvendigt for at oprette forbindelse fra Vista. Dette navn kan ændres, hvis det ønskes. Indtast 'WORKGROUP' uden citater for arbejdsgruppens navn og klik på 'OK'. Klik på knappen 'Anvend', og knappen 'Vis alle' for at vende tilbage til Systemindstillinger.

2.

Klik på ikonet 'Deling' under 'Internet u0026 Wireless 'kategori. Klik på afkrydsningen ved siden af ​​'Fildeling'. Vælg de mapper, du vil dele, og de relevante tilladelser. Mac OS X tillader ikke, at mapper deles uden brugernavn og adgangskode. Klik på knappen 'Indstillinger'. Klik på 'Del filer og mapper ved hjælp af SMB (Windows)' -mærket og vælg de brugere, der får adgang.

3.

Klik på knappen 'Start' og indtast 'secpol .msc 'uden citater og tryk på' Enter '-tasten. Udvid 'Lokale politikker' og klik på 'Sikkerhedsindstillinger.' Dobbeltklik på 'Netværkssikkerhed: LAN Manager-godkendelsesniveau' og vælg 'Send LM u0026 NTLM-svar'. Genstart computeren. Du skal kun udføre dette trin en gang.

4.

Klik på 'Start' knappen og skriv '\\ computernavn' uden citater og erstatte 'computernavn 'med NetBIOS-navnet fra trin 1. Tryk på' Enter '-tasten. Indtast brugernavn og adgangskode fra trin 2.

Da Microsoft introducerede Windows Vista i 2006, forsøgte den at rette op på, hvad mange mennesker opfattede som åbne fejl i Windows XP. I det væsentlige besluttede Microsoft at stramme mange standardindstillinger, hvilket betyder at flere konfigurationstrin er nødvendige med Vista for at udføre opgaver som fildeling. Mac OS X er af samme art, med mange standardindstillinger designet med sikkerhed i tankerne. Fildeling mellem de to platforme er dog mulig.