Sådan oprettes Network Windows XP Home u0026 XP Professional

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på ikonet 'Denne computer' på XP Home. Hvis ikonet ikke er på dit skrivebord, er det placeret i menuen 'Start'. Klik på 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Computer Name' og klik derefter på knappen 'Change ...'. 'Computernavn' kan ændres, hvis du ønsker det (så længe det er anderledes end XP Professional-computeren), men arbejdsgruppens navn skal ændres fra 'MSHOME' til 'WORKGROUP.' Klik på 'OK' og genstart computeren.

2.

Højreklik på den mappe eller mapper, du vil dele på begge computere, og vælg 'Deling og sikkerhed.' Klik på knappen 'Del denne mappe' og indtast et aktienavn. Klik på knappen 'Tilladelser'. Hvis lukket, er beskyttet adgang ønsket, vælg brugernavn og tilladelser for denne del. Hvis fuld, er åben adgang ønskelig, tilføj gruppen 'Gæster' til tilladelserne og vælg 'Tillad fuld kontrol' for både 'Alle' og 'Gæster'.

3.

Åbn 'Mine netværkssteder'. Hvis dette ikon ikke er på skrivebordet eller i menuen 'Start', er det tilgængeligt ved at trykke på Windows-logotasten og 'E' på samme tid. Klik på 'View Workgroup Computers.' Hvis den anden computer ikke vises ved navn, skal du trykke på Windows-logotasten og 'R' på samme tid. Indtast '\\ computernavn' uden citater, og erstat computernavn med computerens faktiske navn fra trin 1. Tryk på 'Enter' -tasten.

4.

Åbn Kontrolpanel og vælg 'Printere og faxe.' Højreklik på den printer, du vil dele, og vælg 'Deling ...' Klik på 'Del denne printer' og indtast et sharenavn. Fra den anden computer skal du gå til 'Printere og faxe' under Kontrolpanel og klikke på 'Tilføj en printer'. Vælg 'netværksprinter' og søg efter den delte printer på den anden computer. Klik på 'OK' for at installere printeren.

Tips og advarsler

  • Da de blev designet med forskellige markeder, tænker XP Home på 'MSHOME 'arbejdsgruppen, mens XP Professional er standard til arbejdsgruppen' WORKGROUP '.
  • I 2001 udgav Microsoft to forskellige versioner af Windows XP: Home, der blev designet som en erstatning for Windows 9x-linjen (95, 98, Me) og Professional, som blev designet som en erstatning for Windows NT og 2000. Selv om to versioner af Windows XP deler samme kodebase, Professional indeholder et superset af funktioner over Home, der er designet til at forbinde computere i virksomhedens netværksdomæner. Home-udgaven forbinder kun til arbejdsgrupper.